Album Szukaj   Rejestracja  Profil   Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Przesunięty przez: madzia
2008-10-01, 10:00
Tytuł: Badania USG
Autor Wiadomość
Aneta 

Informacje:

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-07-31, 14:23   Badania USG

Dziewczyny opisujcie swoje wrażenia po badaniu Usg. Jak to jest jak zobaczyłyście swoje pociechy na monitorze :?: :-D

alexa87 

Informacje:

Profil:
Imię: Aleksandra
Wysłany: 2008-07-31, 14:30   

Na pierwsze USG szlam strasznie podekscytowana , wrazenia niesamowite , nie moglam uwierzyc jak patrzylam na monitor , ze ta malutka istotka to moje dziecko i ze jest w moim brzusiu .... cos niesamowitego :)
Na drugie szlam troche zestresowana bo dzidzius jakos sie slabo ruszal i wogole jakas zaniepokojona wtedy bylam :( Ale okazalo sie ze wszystko w porzadku , dzidzius rozwija sie prawidlowo :) No i dowiedzielismy sie ze to chlopczyk , nawet widzielismy siusiaczka :) Tatus oczywiscie strasznie dumny :)
No i to by bylo na tyle tu w Anglii podczas ciazy robia tylko 2 badania USG jak wszystko przebiega prawidlowo , moge co najwyzej pojsc prywatnie.

iza197575 

Informacje:

Profil:
Imię: Iza
Im. dziecka: Mateusz
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-07-31, 15:22   

Ja kiedy szłam na pierwsze USG ciąży bardzo sie balam :-( poniewaz tyle się teraz słyszy ze dzieci sie rodzą bez jednej rączki lub nózki :-( poczułam wielką ulge kiedy lekarz powiedzial mi ze z dzieckiem wszystko jest ok :-D zapytal sie mnie czy chce znac plec dziecka :lol: bo on wie i moze mi powiedziec :-D ale z męzem doszlismy do wniosku ze nie chcemy znac :-D bedzie niespodzianka jak sie urodzi :lol: ale w glebi serca czulam ze to bedzie chlopak :lol: nawet mi mowily o tym polozne bo brzuchol mialam spiczasty i duzy :lol:

alexa87 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-07-31, 15:31   

hehe tez taki mam . spiczasty i duzy brzuszek a tak poza tym wogole po mnie nie widac :)

Madzia81 

Informacje:

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-08-29, 23:06   

pierwsze usg miałam w 8 tygodniu, aby potwierdzić ciążę. wtedy prawie nic nie było jeszcze widać, tylko małą kropeczkę z bijącym widocznym serduszkiem :) rozwaliło mnie to serduszko <serduszka>

następne to 13 tydzień - wtedy pokazał mi się mały kosmita: widać już było rączki, nóżki, główkę :-) cudowne uczucie :)

teraz idziemy w poniedziałek i znowu będzie USG. chyba tym razem już przez brzuch?? bo mam nadzieję, że Marcin będzie mógł też wejść i zobaczyć maluszka. no i po cichu liczę na poznanie płci :)

alexa87 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-08-30, 10:49   

Ehh slodkie to , ja mialam tylko 2 , i juz nie bedzie wiecej :-(
Mysle ze juz przez brzuch bedziesz miala.

[ Dodano: 2008-09-04, 10:11 ]
No o sie doczekalam :-( Bede miala jutro usg , bo jest podejrzenie ze moj dzidzius jest za maly . Jestem przerazona :-|

[ Dodano: 2008-09-04, 10:13 ]
Co to moze oznaczac? Dodam ze nie pale , nie pije [sic!] moj partner tez nie pali . Odzywiam sie normalnie , przybralam juz od poczatku 12 kilo :-(

motylek

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-09-04, 18:38   

Alexa nic sie nie martw, wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki <pocieszacz> daj znać co i jak!! Swoja droga na jakiej podstawie twierdza że za mały???

alexa87 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-09-05, 12:16   

Wlasnie wrocilismy ze szpitala , wszystko ok z dzidzia !! Jest nawet troche wiekszy niz powinien !! :mrgreen: Wszystko rozwiaja sie prawidlowo, odpowiednia ilosc plynow itd. I mam dwa sliczne zdjecia ;-)
A stwierzdila ze jest za maly lekarka jak mi "macala" brzuch :-/

Aneta 

Informacje:

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-09-05, 12:57   

alexa to super że z dzidzią wszystko ok :-D Aż szkoda słów żeby przez same dotykanie stwierdzić że dziecko jest za małe. Tylko wystraszą człowieka . A pokarzesz nam tą swoją dużą fasoleczkę :-D

magducha87 

Informacje:

Profil:
Imię: Magdalena
Wysłany: 2008-09-05, 15:43   

witam wszystkie przyszle mamusie :-D

ja pierwsze USG mialam jakos w 12 tygodniu i to bylo nie samowite przezycie,,ale nie mialam pelnych badan bo mialam za pusty pecherz i lekarka nie mogla zrobic pelnych pomiarow malenstwa,,,
Drugie usg mialam w 22 tygodniu i wrazenia tez byle nie samowite taki maly ludzio ktory jest moj:* <bzyklov> zyje sobie w brzuszku,, nie stety nie dowiedzielismy sie jaka bedzie plec , lekarka powiedziala ze jakos w 26 tyg, powinnam miec wizyte na usg to mi powiedza, lecz niestety przeprowadzilam sie do innego miasta i tutaj powiedzilei mi ze bede miec nie spodzianke:) najwazniejsze ze z malenswtem jest wszystko ok

alexa87 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-09-05, 17:52   

Pewnie ze tak . Jak tylko wrzuce na komputerek zdjecia to sie pochwale ;-)

:) 

Informacje:

Profil:
Imię: Alicja
Im. dziecka: majowy dzidź
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-09-22, 09:11   

Dziś czeka mnie pierwsza wizyta u gina, i podejrzewam, ze pierwsze usg. Przy takim potwierdzającym ciążę nie muszę chyba mieć pełnego pęcherza co?

05.09.2008 - II kreski
06.10.2008 - bijące serduszko, widziałam Cię kruszynko

alexa87 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-09-22, 12:04   

ja mialam wlasnie na tym pierwszym . az za pelny pamietam :lol: tylko ze u nas pierwszy jest po 12 tyg

Aneta 

Informacje:

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-09-22, 12:36   

Ja też miałam pełny pęcherz przy pierwszym USG bo to jest dopochwowe i lekarz lepiej widzi fasolkę. Napisz nam jak jak tam po badaniu :-D

:) 

Informacje:

Profil:
Imię: Alicja
Im. dziecka: majowy dzidź
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-09-22, 12:41   

Pewnie, ze napiszę - bez względu na wynik tej wizyty:/. Ale jestem dobrej myśli:) Czuje, że wszystko jest ok.

05.09.2008 - II kreski
06.10.2008 - bijące serduszko, widziałam Cię kruszynko

Odpowiedz do tematu