Album Szukaj   Rejestracja  Profil   Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Tytuł: Ciuszki dla niemowlaka
Autor Wiadomość
alexa87 

Informacje:

Profil:
Imię: Aleksandra
Wysłany: 2008-07-31, 13:55   

Ja pierwsze spioszki kupilam w 4 miesiacu :mrgreen: z radosci :)
I sama tylko takie rzeczy kupuje ( body , spioszki , czapeczki ) , ubranka ' na wyjscie ' dostalam i jeszcze troche dostane , a to po dzieciach znajomych i rodziny a to w prezencie . Mam tego juz troche , teraz tylko poprac , chociaqz podejrzewam ze nie bedzie duzpo okazji do wkladania tego , pewnie tylko w odwiedziny tak jak piszecie i ' do zdjec ' ! :-D
meg jeszcze zdazysz dzidziusiowi nakupowac ubranek po urodzeniu ! :)

:) 

Informacje:

Profil:
Imię: Alicja
Im. dziecka: majowy dzidź
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-09-19, 15:07   

A jak podchodzicie do lumpeksów. Powiem szczerze, ze przy takim noworodku to chyba nie potrafiłabym ubierać go w używki, ale jak nieco podrośnie, to owszem. Za małą kasę mozna nawieźć całą kupę śpioszków itp.

05.09.2008 - II kreski
06.10.2008 - bijące serduszko, widziałam Cię kruszynko

Aneta 

Informacje:

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-09-19, 15:22   

Ja kupowałam niektóre rzeczy w ciucharni . Mi nie przeszkadzało i tak wszystko gotowałam . A czasami naprawdę można kupić super ciuszek i tanio ;-) Co do ciuszków niemowlęcych to część miałam kupionych a część dostałam od koleżanki po jej synku.

alexa87 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-09-20, 11:43   

Tutaj tez sa super ciuszki w uzywanych , duzo ubranek znanych projektantow ;-) i bardzo tanie , a tak jak mowi Aneta i tak sie to wygotowuje. Ja nawet ubranka ze sklepu piore , takze nie widze problemu.

Madzia81 

Informacje:

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-09-20, 23:08   

a ja nie kupuję niczego w lumpeksach. dla siebie nie umiem, nie mam cierpliwości, a dla dzidzi bym nie chciała. jako, że w rodzinie nie było dawno dzidzi, moja niunia będzie miała wszystko nowiutkie :)

alexa87 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-09-22, 12:19   

Dla siebie nie kupuje bo raczej nie ma nic fajnego i nie chce i sie szukac. Dla dzieci z to sa czasem takie cuda , ktorych w zyciu sama bym nigdzie nie znalazla.

Madzia81 

Informacje:

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-09-30, 17:13   

a ja się ostatnio zastanawiam czy kupować ciuszki w najmniejszym rozmiarze? bo przecież mała może się urodzić np. długa na 58 cm i wtedy te na 56 od razu będą za małe i w ogóle się nie przydadzą. i tak wymyśliliśmy z mężem, że kupię na 62, a jak malutka się urodzi malutka, to zanim wyjdę ze szpitala, to mama czy teściowa mi parę rzeczy na 56 kupi, a resztę dokupię jak już wyjdę z domku.

Aneta 

Informacje:

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-09-30, 18:11   

Mi się wydaje że na 58 będą praktyczniejsze . Ja miałam kilka na 56 i mały szybko wyrósł .A te większe będziesz miała na dłużej .

alexa87 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-10-01, 12:15   

tez tak uwazam , tez mam tylko troche tych w najmniejszym rozmiarze,

motylek

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-10-03, 17:14   

ja w sumie jestem uzbrojona po pachy mam 56, 62 i troche 68 :) w sumie wiekszość dostałam, niektóre nowiuskie bo kolezanka nie zdazyła małemu założyc bo za duży był :) , kupiłam tylko takie bardziej zimowe- kombinezon czapka ciepła szaliczek i rekawiczki w komplecie, jeszcze taki misiowy kombinezonik!!! Spiworek polarowy super znalazłam w ciuchbudzie więć prawie cała szafa pełna!!! :)

alexa87 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-10-03, 17:56   

ja tez mam mnostwo od znajomych , nie wiem gdzie to trzymac tak szczerze juz hehe.

Izabela 

Informacje:

Profil:
Imię: Izabela
Im. dziecka: Hania
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-10-07, 09:55   

Ja kupiłam i dostałam kilka ciuszków, pajacyków rozmiar:50, kt ore Haneczka miała raz czy wogóle.

Najpraktyczniej chyba kupić 56, choć za chwilę bedzie i tak za małe, a 62..kilka sekund i juz za małe. Niekóre ciuszki są w poniedziałek ok, a w sobote juz małe <bezradny>

W lumpeksie kupiłam dwie pary spodni na zimę, chyba 68 czy 74 H&m, super, zero śladów zniszczenia, zapłaciłam 3zł :mrgreen:

generalnie 85% ciuszków dostałam.

Informacje:

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-10-09, 12:46   

Narazie jeszcze nie mam ochoty wstępowac do sklepów dla mam, jakoś wolę nie zapeszać. Nigdy nie sądziłam, ze jestem przesądna, więc samą siebie zaskoczyłam. Mam jakiś dziwny opór przed wizytą w takim sklepie.

05.09.2008 - II kreski

Izabela 

Informacje:

Profil:
Imię: Izabela
Im. dziecka: Hania
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-10-09, 12:54   

Ja w czwartym miesiącu ciąży już buszowałam po Smyku i Fido. Pewnie przyjdzie i pora na Ciebie. Na początku kupowałam "neutralne" ciuszki, mam na myśli kolory.
:) czy chcesz znać płeć dziecka?

Informacje:

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-10-09, 13:17   

Jasne że chcę, jeszcze trochę przyjdzie mi na to poczekać, ale mam przeczucie że będzie chłopiec. Jakoś zanim zaszłam też myslałam tylko o chłopcu. na tym etapie rozwoju to chyba jest i tym i tym :P

[ Dodano: 2008-10-20, 13:53 ]
Mój suwak wskazuje 10 tydzień ciąży, ale w rzeczywistosci zaczął się 12. Ponieważ kończę powoli 1 trymestr postanowiłam zakupić sobie chociaż jedną rzecz. Zrobiłam to tez troche z przekory, żeby niepotrzebnie się nie stresować i nie straszyć samej siebie. No więc zakupiłam pajacyka. Mimo moich przeczuć dot. płci :P chciałam zakupic coś uniwersalnego. Ale w (jeśli będzie to reklama to zróbcie coś z tym:D) Smyku, ubranka są wyraźnie podzielone wg płci. Dla dziewczynek mają jak nie różową wstawkę to serduszko czy kwiatuszka, a chłopięce generalnie są w paski.
Na kolejny zakup zdecyduję się po wizycie u gina, jak wszystko będzie ok to w 4 miesiącu już trochę odważniej podejdę do tematu:)

[ Dodano: 2008-10-29, 10:41 ]
W jakim rozmiarze kupowac czapeczki dla noworodka?

05.09.2008 - II kreski

Odpowiedz do tematu