Album Szukaj   Rejestracja  Profil   Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Tytuł: Plamienie i krwawienie w ciąży
Autor Wiadomość
Aneta 

Informacje:

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik
Data ur.: 08.05.2006r
Wysłany: 2008-08-01, 15:59   Plamienie i krwawienie w ciąży

Każde plamienie i krwawienie w ciąży jest objawem niepokojącym i wymaga bezwzględnej konsultacji z lekarzem celem wyjaśnienia jego przyczyny i wdrożenia odpowiedniego leczenia. Lekarz oceni nasilenie krwawienia, wygląd krwi i na podstawie badania ginekologicznego i ultrasonograficznego podejmie decyzję o ewentualnej hospitalizacji oraz zaleci leżenie i spokój oraz zaordynuje odpowiednie leki.

iza197575 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-08-01, 16:15   

Mnie to własnie spotkało kiedy bylam w 4 miesiącu ciąży :-( jak to sie stalo mialam wyznaczoną wizyte u mojego lekarza :roll: po zbadaniu natychmiast skierowal mnie do szpitala :-( grozily mi juz wczesne skurcze macicy :cry: lezalam tydzin czasu na kroplowkach :cry: lekarze nie byli dobrej mysli :cry: grozilo mi lezenie w szpitalu do 9 miesiaca :-( ale co sie nie robi zeby utzrymac ciaze :-| :lol: wszystko sie unormowalo po zalozeniu szewka na potrzymanie :lol: nie bylam zadowolona ze mi go zakladaja ale musieli :-/ jak lezalam w szpitalu co 2 dziewczyna ma ten problem czyli z donoszeniem ciazy :-( do konca ciazy oczywiscie musialam brac leki :-( po ktorych nie zawsze dobrze sie czulam :-/ ale tak jak juz pisalam wczesniej co sie nie zrobi zeby ciaze utrzymac :lol:

[ Dodano: 2008-08-01, 17:16 ]
przepraszam Was za moje błędy :-D

Aneta 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-08-01, 16:23   

iza ale całe szczęście wszystko dobrze się skończyło :-)
Ja brałam Duphaston do 3 miesiąca ciąży a potem lekarz stwierdził że jest wszystko ok i kazał odstawić .

alexa87 

Informacje:

Profil:
Imię: Aleksandra
Wysłany: 2008-08-01, 17:04   

Ja (odpukac ) nie mialam jeszcze zadnego krwawienia , nawet na poczatku ( tego jak nastepuje implantacja zarodka ) ale niestety calkiem niedawno sie glupia infekcja przyplatala :evil: nigdy nic takiego nie mialam , ale slyszlam ze w ciazy to dosyc powszechne , zwlaszcza latem :(

Aneta 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-08-06, 17:51   

alexa to pozbywaj się szybko tej infekcji żeby dzidzi nic nie było. A dostałaś jakieś globułki od lekarza na infekcję :?: Zdrówka życzę :-)

alexa87 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-08-08, 15:40   

Tak juz wszystko ok :) Ale strasznie sie wkurzylam , bo bardzo dbam o higiene :(

Madzia81 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-08-10, 10:32   

alexa87 napisał/a:
Ale strasznie sie wkurzylam , bo bardzo dbam o higiene :(

o higienę można bardzo dbać, a infekcje w ciąży i tak są trudne do uniknięcia :-/ ja mam od gina globulki dopochwowe i jak tylko zaczyna się dziać coś niepokojącego, to zaraz 1, 2 na noc aplikuję i po problemie :)

alexa87 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-09-04, 10:10   

A mnie to spotkalo w niedziele . O 2 w nocy zorientowalam sie ze krwawie :-( To bylo straszne , zdazylo mi sie po raz pierwszy w ciazy :-| Zostawili mnie na obserwacji cala noc , cale szczescie z dzidzia wszystko dobrze , a krwawienie bylo spowodowane nadzerka .
Ale podczas badania "przez brzuch" jedna z lekarek stwierdzila ze wydaje jej sie ze dzidzius jest maly :cry: i jutro ide na usg , potwierdzic , tak sie denerwuje ze spac nie moge :cry:

Aneta 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-09-04, 12:19   

alexa spokojnie na pewno wszystko będzie dobrze . Tylko teraz dużo odpoczywaj . Co do tego że dzidzia jest mała to USG zawsze zaniża . Mi powiedzieli że dziecko ma 2500 a miał 3250 ;-) Daj znać co Ci jutro powiedzą po USG . Buziaki :-)

alexa87 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-09-04, 13:51   

Dzieki , powiem na pewno .
Boje sie po prostu ze sie nieprawidlowo rozija :cry:

Madzia81 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-09-04, 15:32   

alexa87, to ściskam kciuki, żeby wszystko było dobrze. wyobrażam sobie ten strach....

alexa87 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-09-04, 16:20   

dzieki , no nic caly czas mam nadzieje ze wszystko ok i jesli juz po prostu jest troche mniejszy. duzo sie rodzi przeciez mniejszych dzieci ale sa zdrowe i rosna jak na drozdzach...

matrans

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-09-11, 11:39   

witam ja bedac w ciazy w 3 miesiacu miałam bóle porodowe po prostu wszystko zapowiadało ze nie do nosze tej ciazy byłam 1 dzien w szpitalu po tym dniu i zbadaniu pojawiło sie krwawienie przeraziłam sie ale lekarze nie wiedzieli skad zadzwoniłam po meza i wyszłam na zadzanie i to predko ale miałam dobrego lekarza stwierdził ze załozy mi specjalny krazek zamówił poczta przywiozła i poszłam z tym czyms predko do niego trwało to chwile i pamietam jego słowa mały gucio tak nazywał dziecko urodzi sie o czasie nie bedzie duze ale za to zdrowe termin znałam wiec kazał mi przyjsc na wyciagniecie tydzien przed porodem i tez tak uczyniłam ciaze znosiłam róznie raz lepiej a raz fatalnie brzuch mnie czesto bolał stosowałam nospe pozwolił nawet wskazał bardzo mi pomagało no i cóz dzieciatko rosło az przyszedł czas na wyjecie cuda które mi pozwoliło donosic do samego konca wyjał mi to w poniedziałek a natalia urodzuiła sie w srode 3kg wazyła no ale ja w ciazy przytyłam tylko 9 kg urodziłam ja szybko bez wielkiego wysiłku bólu itd.wiec czsem trzeba komus zaufac i tak tez zrobiłam podejrzewam ze nie donosiłabym mojego aniołka ten lekarz mi pomóg zaznaczam nie był to zaden szew załozony krazek ze specijalnego tworzywa który podtrzymywał macice

Aneta 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-09-11, 11:50   

matrans ciesze się że wszystko dobrze się skończyło . Miałaś dużo szczęścia że trafiłaś na takiego dobrego lekarza :-D

kasia4

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-09-12, 10:56   

Ja pamiętam jak w drugiej ciąży miałam plamienia. Ale dostałam lekarstwa do domku i musiałam po prostu odpoczywać. A to dlatego, że miałam w trzecim tygodniu ciąży rozwarcie. Ale mimo to urodziłam po terminie zdrową kruszynkę. :-)

Odpowiedz do tematu