A my wczoraj wylądowaliśmy na pogotowiu. Mały jak rano wstał to miał kilka czerwonych plam na brzuszku. Potem po drzemce popołudniowej jak się obudził to już prawie całe ciało było czerwone . Wyglądał jak by go ktoś wrzątkiem oblał. A na tych plamach jakieś bąble . Pojechaliśmy na pogotowie i okazało się że ma pokrzywkę . Coś go uczuliło lekarz podejrzewa że ryba którą jadł dzień wcześniej . Dostał zastrzyk i krople na odczulenie . A dzisiaj jak się obudził to nawet śladu nie było po wczorajszych plamach i bąblach. Ale wczoraj to się naprawdę wystraszyłam jak go zobaczyłam po spaniu . Wyglądał tak okropnie że myślałam że wylądujemy w szpitalu .
Olciiia nie mam zielonego pojęcia . Mały je ryby często i nigdy tak nie miał . Ale lekarka mówi że najbardziej uczula mleko i ryby. U nas w rodzinie też nigdy tego nie było nawet nikt nie jest alergikiem .
ehhh... biedny maluszek musi sie meczyc....
a teraz bedziesz musiala pewnie isc z nim na te testy alergiczne, prawda?
slyszalam ze to nic przyjemnego ale lepiej zrobic zeby bys swiadomym...
a o lekarzach to ja sie nie bede wypowiadac bo co jeden to mowi co innego....
ANETA wlasnie dobrze ze to sie tylko na zastrzyku skonczylo a nie pobytem w szpitalu moj synek jest alergikiem w tym uczulony jest na rybe i po zjedzeniu jej dostaje delikatną pokrzywke ktorą rozrapuje do krwi jest jeszcze na wiele innych pokarmów uczulony jak mial 3 latka mial testy z krwi robione a teraz robil mu lekarz testy skórne mial ciagle zapalenie krtani strasznie go dusilo i tera sie wyjasnilo uczulony jest na pylki traw,zboża tragedia ma odpowiednie leki i jakos przetrwalismy w tym roku pylenie traw bardzo duzo dzieci rodzi sie z alergiami przez oczywiscie nasze czyste powietrze i zdrową zywność moja kuzynka dostala alergie na przetwory mleczne w wieku 14 lat
[ Dodano: 2008-08-03, 19:51 ]
Ja mam bardzo dobrego lekarza alergologa-pulmonologa i naprawde widzimy z mezem ze jest poprawa w leczeniu naszego synka testy alergiczne nic nie bola moj synek nic nie plakal lekarz byl pod wrazeniem ze to wszystko przetrwal
Ta pani na pogotowiu nic mi nie wspominała o testach na alergię . Tylko przepisała krople ZYRTEC i dała zastrzyk . Może pójdę do lekarza rodzinnego i z nią pogadam . Zobaczę co mi powie moja lekarka . Nawet nie wiedziałam że pokrzywka może wracać.
Mój synek po zjedzeniu pokarmow ktore go uczulają zawsze dostaje pokrzywke czyli fachowo to lekarze nazywają skaze zeby mu ulzyc smaruje go specjalnymi kremami,masciami zeby tak nie cierpial wprowadzalam mu powoli zawsze nowe produkty i obserwowalam czy nie ma wysypki.od urodzenia mial skaze bialkowa musial pic specjalne mleko teraz juz moze jesc nabial,jogurty nawet lekarz prosil ze juz mozna podac mu mleko krowie i jest ok bo straszne sumy placilismy co miesiac za specjalne mleko no ale dziecko musialo je pic i nawet sie nie sprzeciwial
[ Dodano: 2008-08-04, 10:43 ]
ANETA wszystko bedzie dobrze Ja bym Tobie radzila zebys poszla do alergologa pediatra nie jest od alergii gdybym wczesniej poszla do alergologa moj syn nie mialby ciagle atakow krtani w szpitalu nawet mi lekarka zapytala czy synek jest pod stala kontrola alergologa.a na krtan chorowal poniewaz uczulaly go pokarmy i jeszcze kurz TRZYMAJ SIiE napisz co dalej z synkiem
iza byliśmy u pediatry . Powiedziała żeby na razie nie robić testów na alergię . Mam mu dawać do jedzenia to co zawsze . Jak by mu to powróciło to wtedy do alergologa. Tylko mówi że jak mu się to znowu pojawi to mam szybko przyjść na zastrzyk . Mówi że niektóre dzieci duszą się od pokrzywki . Dominik na szczęście tego nie miał. Iza Twój dzieciaczek to się dopiero namęczy . A ile Twój synek ma lat i kiedy mu się to pojawiło ??? Zdrówka mu życzę
HEJ AnETKO u mojego synka to wszystko sie zaczelo kiedy mial 2 latka dostal nie wiadomo skąd w nocy ataku krtani ja panika pogotowie nie wiedzialam co robic oczywiscie w szpitalu z synkiem bylam 2 razy odpowiednie leczenie i nas wypisali ale ostatnio zimą mial atak ale juz mam odp.leki wiec kiedy ma atak daje mu je i przechodzi to jest lek silny wiec tylko sie go podaje w razie kiedy go dusi na razie jest spokoj nie mial go od zimy mam nadzieje ze bedzie spokoj moj synek ma juz 4 latka pozdrawiam cie bardzo mocno
[ Dodano: 2008-08-04, 14:31 ]
ANETA to jest cos strasznego jak sie dusil mnie sie chcialo plakac ale nie moglam mu tego okazac bo wiecej by go dusilo gdyby nie maz to ja dawno bym spanikowala nie mogl nabrac powietrz i ciagle plakal tak mi go zawsze szkoda biore go na rece przytulam i jest troszke zawsze lepiej tylko nie moge panikowac jescze raz POZDRAWIam CiE i TWOjEGO synka
Iza no to tylko mieć nadzieję że Twojemu synkowi już to nie wróci A to że panikujesz to Ci się nie dziwie ja się tak wystraszyłam że się rozpłakałam . Człowiek widzi że dziecko cierpi i nie wie co mu jest i jak mu pomóc . Buziaki dla Was i dużo zdrówka
to wszystko przez to nasze srodowisko, zanieczyszczenia i to wszystko
potem biedne istotki musza cierpiec... w naszej cywilizacji teraz praktycznie nie ma szans zeby wiekszosc spoleczenstwa nie mialo jakiejs alergii...
moi rodzice nigdy na nic nie byli uczuleni a ja i moi bracia mamy jakies problemy ze zdrowiem, alergie... najstarszy brat ma chyba krzywa przegrode nosowa i ciagle ma katar, drugiemu bratu ciagle dokucza jakas wysypka i tez ciagle katar ma. ja jak bylam mala to mialam jakies wysypki, liszaje itp, od jakis 10 lat mam bardzo silna alergie glownie na kurz ktora objawia sie katarem ktory trwa non stop i kilka lat temu odkryta astme wysilkowa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum